Zinātnieki atklāj, kuras pasaules teritorijas tiks appludinātas un kuras pazudīs zemē – kāds ir mūsu liktenis?

Pēdējo gadu pētījumi liecina, ka daudziem cilvēkiem visā pasaulē nelabvēlīgi laikapstākļi ir izraisījuši apātiju, nomāktību un sliktu garastāvokli. Laikapstākļi bieži vien rada sajūtu, ka cilvēks ir strupceļā.

 

Daļai cilvēku karstums izraisa diskomfortu, bet citiem nepatīk pelēkas debesis un pastāvīgs aukstums. Ps**ologi norāda, ka nelabvēlīgie klimatiskie apstākļi ne tikai palielina de**esijas risku, bet arī var samazināt dzimstību, kas ilgtermiņā var būt labvēlīgi mūsu planētai.

Neatgriešanās punkts ir pārvarēts

Klimata anomālijas, tostarp tornado, viesuļvētras un krusa, pēdējā laikā cilvēci piemeklē arvien biežāk, izraisot dabas katastrofas.

 

Latvijā ir bijušas viesuļvētras, lai gan tās nav biežas. Tomēr vēsturē ir bijuši gadījumi, piemēram, 2005. gada augustā, kad viesuļvētra skāra Latviju, izraisot stipras vētras, plūdus un citus nelabvēlīgus laika apstākļus daudzviet Latvijā.

 

Viesuļvētras, kas veidojas Atlantijas okeānā, var pārvietoties uz ziemeļiem un sasniegt Baltijas valstis, tostarp Latviju. Šīs viesuļvētras var izraisīt stipras vēja brāzmas, intensīvus nokrišņus un citus negatīvus laika apstākļus, kas ietekmē sabiedrību, infrastruktūru un dabas vidi. Tāpēc ir būtiski sagatavoties šādām situācijām un būt gataviem rīkoties, ja viesuļvētras skar Latviju.

 

Šveices klimatologi uzsver, ka mierīgā dzīve ir beigusies, jo esam iegājuši liela mēroga klimata katastrofu periodā. Eksperti paredz, ka cilvēka nodarījumi dabai noteikti atgriezīsies kā bumerangs, un tas notiks jau pārredzamā nākotnē.

Zinātnieki precīzi paredzēja notikumus pēdējo trīs gadu laikā ar 80% precizitāti, tāpēc ir svarīgi ieklausīties viņu teiktajā.

 

Klimatologi joprojām ir neskaidrībā par to, vai notiek globālā sasilšana vai globālā atdzišana, un tas ir pārsteidzoši. Dažās Zemes vietās ir nepierasts karstums, kamēr citur ir sniegs un salnas, kas tur agrāk nebija redzēti.

 

Temperatūra Arktikā paaugstinās divreiz ātrāk nekā vidēji pasaulē. Šajā reģionā, kur novēro sasilšanu, ledāji sāks izkust, kā rezultātā Pasaules okeāna līmenis celsies.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment